/ 3 kommentarer

En mors anteckningar

Imorgon har jag tenta. Som vanligt dagen innan en tenta landar jag hos mina föräldrar för att få pluggro och nära till tentalokalen på morgonen. Emil är dessutom bortrest idag och imorgon förmiddag och därför hjälper mina föräldrar mig med Elle litegrann. IMG_3014Mamma plockade fram två smala anteckningsböcker från -97 och -98 som hon hittat när hon rensat bland deras saker. Här har min mamma omsorgsfullt skrivit om allt som hänt kring att min sjukdom som upptäcktes den 3e februari -97. Jag minns denna tiden som turbulent och intensiv, men jag har helt glömt hur mycket det var kring mig denna våren. Varje vecka är det antingen VAB eller undersökningar inplanerade för mig. Varje vecka. Det var läkarbesök och byte av mediciner. Cortisonkurer och magont. Jag förstår inte hur mina föräldrar höll ihop med tre ungar till och dessutom arbeten att sköta.

Jag levde ju på som vilken unge som helst och tog dagen som den kom. Dagen som var där och då sa ingenting om nästa för mig. Men nu när jag är mamma själv förstår jag hur oerhört tröttsamt det är med oro kombinerat med den enorma kärleken en känner för sina barn. Det är väldigt fint att få läsa min mammas omsorgsfulla anteckningar och små kärleksnotiser kring allt som jag gick igenom de första två åren som sjuk. Minnen dras upp, och några gör ont medans andra får mig att dra på smilbanden.

Det är riktigt intressant att se början av min sjukdomshistoria från ett helikopterperspektiv och dessutom få en tidsram på alltihop. Dagen som anteckningen ovan syftar på minns jag så väl. Jag hade varit fastande hela helgen innan vilket jag minns som väldigt kämpigt. När jag vaknade upp ur narkosen efter undersökningen fick jag köpa mig en helt egen pizza vilket jag minns var så otroligt gott.

Jag skulle kunna ägna hela kvällen åt att noggrant läsa igenom varenda anteckning i dessa böcker. Det får bli när jag har en stund för mig själv där jag kan läsa, skratta och gråta ostört.

3 kommentarer


 • Så fint att få läsa, tror sånt är bra att se som vuxen eftersom man som barn glömmer en del :).

 • Evelina

  10 februari, 2017 kl. 13:28

  Hej Stina!
  Det är inte så ofta jag kommenterar något här, men jag läser alltid däremot, gillar din blogg väldigt mycket!!! :)
  Jag skulle behöva din hjälp! Jag har nämligen blivit bjuden på en fest med Rockabilly-tema. Jag försöker leta inspiration på nätet men det är så svårt för jag hittar nån snygg grej på ena bilden och nåt på en annan, men har svårt att få ihop det till en helhet. Dessutom är jag inte så duktig på att göra frisyrer. Så det vore JÄTTEROLIGT om du skulle vilja göra ett blogginlägg med en Rockabilly-outfit, både med kläder och med lite steg-för-steg när det gäller frisyr och smink.
  Det enda jag vet att jag har tänkt mig är höga jeans, klackar, rutig skjorta och nån slags sjal i håret. Men vet inte hur jag ska få ihop det snyggt och som sagt, håret och sminket känns svårt. Skulle du vilja hjälpa mig!? Jag är helt säker på att du har bra idéer!!! :)
  Kram//en trogen läsare <3

 • Evelina igen

  10 februari, 2017 kl. 13:39

  Ps.
  Festen är i vår, så det är ingen superstress med inlägget! Men roligt om du vill och kan framöver :)