/ 11 kommentarer

Elles Star Wars-kalas

665A2818-2Igår var det äntligen dags för Elles Star Wars-kalas. Elle har såklart inte sett filmerna än men hon har förälskat sig i Star Wars genom böcker som är anpassade för barn. Det beror nästan helt på att det är tjejer som är de största och modigaste hjältarna i de senaste filmerna. Kolla bara in Elle och hennes kusin Majs attityd. Så coola! Yoda är det inte direkt något fel på heller…. (GULLIG!!)665A2774-2Min syster Johanna hjälpte mig med dessertbordet genom att baka tårtan från Elles drömmar… SER NI den här tårtan?? Den föreställer Elles favoritkaraktär BB8 som hon också var utklädd till dagen till ära. Innehållet i tårtan är klassisk chokladbollssmet vilket gjort att alla barn älskade tårtan!665A2791-2Johanna har vunnit titeln som skandinaviens bästa tårtkonstnär och hon var även med i första säsongen av Det Stora Tårtslaget där hon kom till final. Jag känner ingen som har en sådan finish och känsla för detaljer som Johanna har. Hon har det dessutom i ALLT hon gör. Ni kan syna denna tårtan på en centimeters håll och inte hitta ett endaste fel.665A2786-2Sedan hade vi Stormtrooper-mashmallows. Det svarta är målat med ätbar svart tusch. Så enkelt men otroligt fint och det bidrog verkligen till den rätta känslan på dessertbordet.665A2831-2Jag kan inte få nog av Yoda… Jag har aldrig sett något sötare i hela mitt liv. Behöver jag ens säga att det är Johanna som sytt hela dräkten till sin son Scott?665A2980-2Kalaset bestod av några kompisar som bor i närheten och det var rätt spontant (förutom tårtan). Jag brukar alltid ha Elles kalas vid 17 på eftermiddagen och tycker att det är en perfekt tid. Då har alla barnen nyätit när de kommer och eftersom att Elle fyller år på vintern är det mörkt ute vilket gör att det går att få det väldigt mysigt inomhus med tända ljus. Sedan är det ju optimalt för discobelysningen till dansen som Elle alltid vill ha. 665A2853-2Elle firar alltid med sina kusiner separat då det annars skulle bli överflöd av barn (hon har 15 kusiner under 12 år). Men en kusin är alltid given på kompiskalasen och det är Maj. Det skiljer 9 månader mellan dem och de är oerhört tajta. De kallar varandra för kusinsystrar då de är mer som syskon än något annat. Jag är så otroligt glad för det då Elle inte har några egna syskon än.665A3093-2Istället för ”sätta knorr på grisen” fixade Emil ”pricka staven på Jediriddaren”. Självklart var det Elles absoluta favorit Rey som fick agera modell. Där snackar vi kick-ass-hjälte!665A3114-2Fiskdamm hade vi också såklart, men ett metspö var inte så Star Warsaktigt så vi körde på Jedikraft istället. Det funkade minst lika bra och alla barnen var så gulliga när de gjorde mäktiga ljud samtidigt som de sakta lyfte handen uppåt.

Jag älskar att fixa och planera barnkalas. För många kan detta kännas övermäktigt. Men förutom tårtan, som Johanna gjorde åt mig, är allt fika köpesfika och resten av kalaset bestod av gratis fantasi som kommer naturligt för mig. Här kan ni läsa om Elles Trolls-kalas förra året, och hennes Aladdin-disco när hon fyllde fyra. Det ska bli kul att se vad Elle vill ha för tema på kalaset nästa år!

11 kommentarer

 • Marre

  25 februari, 2018 kl. 10:36

  Åh, vilket härligt kalas! Och dräkterna och allt <3 och ja, tårtan är ju heeelt fantastisk :O

  Vår äldsta gillar också Star Wars, men det som är så frustrerande är den brist på merch när det kommer till tjejerna ur filmerna… Väääldigt lite. Vi har länge haft en del plushies och ville ha typ Leia till barnen också, men det var i princip omöjligt att hitta i Sverige. Och hon är ju ändå en av huvudkaraktärerna. Samma när jag skulle köpa en Rey-t-shirt till min man – utbudet var minst sagt skralt…

  • Stina Hägglund

   26 februari, 2018 kl. 12:38

   Jag vet, det är så tragiskt. Det vart ju världens liv när de tillverkade actionfigurer från den senaste Star Wars-filmen och hade alla karaktärer förutom huvudkaraktären (Rey) som är en kvinna. Det är så SJUKT talande. Nu har de gjort bättring på den fronten. Elle fick till och med sin favorit Rey som actionfigur i födelsedagspresent! Jag hoppas att det fortsätter att gå framåt på den fronten. Kram!

 • Andrea

  25 februari, 2018 kl. 11:41

  Wow! Jag har en sjuåring här hemma som skulle bli sååå avundsjuk på detta! Fantastisk tårta och så rolig idé med stormtroopers-marshmallows! Och så himla fina dräkter barnen har också. Ser ut som det var ett toppenkalas! Vet helt klart varifrån jag ska hämta inspiration om SW blir önsketema här hemma :D

  • Stina Hägglund

   26 februari, 2018 kl. 12:35

   Vad kul att du kunde hämta lite inspiration härifrån :) Förutom tårtan är allt enkelt så det där kommer du greja galant!

 • Jenny Krusbär

  25 februari, 2018 kl. 18:37

  Vilket fantastiskt kalastema och så härligt det ser ut att ha varit. Det är så viktigt att ha hjältar en kan se sig själv i, och i de nya star wars-filmerna fanns det äntligen gott om powerkvinnor <3

  • Stina Hägglund

   26 februari, 2018 kl. 12:34

   Ja jag är så glad att det hela tiden blir bättre på den fronten! Mer powerkvinnor till folket <3

 • ellenlundis

  26 februari, 2018 kl. 14:03

  Tänk.. Att Star Wars är fortfarande så populär. De var väldigt populär när jag var liten. (Om jag minns rätt.) :) Elle ser så cool ut 8-)

  • Stina Hägglund

   26 februari, 2018 kl. 19:48

   Ja Star Wars har verkligen hängt med länge :) Hon kände sig också cool ska du veta ;)

 • Maria H

  27 februari, 2018 kl. 11:43

  Så roligt med temakalas! Johannas tårta är (som vanligt) helt grymt snygg!

  • Stina Hägglund

   1 mars, 2018 kl. 21:45

   Ja det var verkligen roligt! Temakalas är så roligt att planera och få ihop. Får en dessutom hjälp av skandinaviens bästa tårkonstnär blir det ju inte mindre roligt ;) Kram till dig!