/ 12 kommentarer

Du och jag!

På våren har Emil det väldigt intensivt med sitt jobb och reser runt i Norrland en hel del. Plus att han på helgerna oftast åker till vårt hus och jobbar med renoveringen av det. Det leder ju till att det blir en hel del Elle- och mammatid. Jag älskar att vara med henne. Nu sitter hon bredvid mig och sjunger ”så skimrande var aldrig havet” samtidigt som hon lägger pussel. GULLIG! 

Men eftersom att jag inte har något körkort blir det lite krångligt när vi är själva då vi bor på landet. Vi har en bil som står här på gården och riktigt hånar mig. Tänk så enkelt det hade varit om jag hade körkort och bara kunde ta den och köra oss dit vi behövde. Som tur är har vi min familj och fantastiska vänner som ställer upp med skjutsning till förskolan och handlingar. TACK till er. Det hade varit svårt att få ihop livet denna våren utan er!

De senaste månaderna har fått mig att längta ännu mer till körkortet och den frihet det innebär. Därför är jag såå glad att jag ska ta det nu i sommar! Om två veckor börjar jag en intensivkurs och jag är så peppad! Jag kan i stort sätt allt tekniskt med att köra och är trygg med att köra överallt, nu är det bara alla regler och teori som ska fastna.

Ni som har tagit körkort, vad var svårast tyckte ni? Halkbanan? Uppkörning? Teorin?

12 kommentarer

 • Ellen Lindberg

  1 juni, 2017 kl. 10:08

  har inga tips eller erfarenheter (pga har själv inte körkort, har inte kunnat ta det än på grund av panikångest av trafik) men vill mest bara önska lycka till! körkort är ju en sådan befrielse (sägs det ju!) och kanske speciellt om en bor på landet. kram!

  • Stina Hägglund

   1 juni, 2017 kl. 20:40

   Tack bästa Ellen! Du är så himla fin mot mig alltid ❤❤❤

 • Maria H

  1 juni, 2017 kl. 10:18

  Vad fina ni är, du å Elle! Lycka till med körkortet! Och med flytten till huset!

 • malin

  1 juni, 2017 kl. 10:39

  hejja stina! grymt att ta en intensivkurs! jag började övningsköra när jag var 16 och tog körkortet direkt när jag fyllde 18. halkbanan var bara rolig! uppkörningen jätte nervöst men inte svårt däremot tycker jag teorin var skit svår! allt är ställt som kuggfrågor och de vill verkligen att man ska misslyckas. håller alla tummar att det går bra!

  • Stina Hägglund

   1 juni, 2017 kl. 20:40

   Tack snälla du! Det är faktiskt teorin som jag är mest nervös över jag också. Mest för att jag har svårt att koncentrera mig på saker, framförallt plugg, nu när jag är inne i ett skov i min sjukdom och den mesta energin går åt till det. Men era peppande ord hjälper mig att hålla uppe hoppet om att körkortet kommer gå vägen ❤

 • Josefine

  1 juni, 2017 kl. 13:00

  Mysigt med kvalitetstid ihop för dig och Elle. ❤️

  Jag tog körkort i slutet av november (är född 1989 så det var ju inte för tidigt hehe :), övningskörde privat under sommaren och började på bilskola i september. Jag tycker att halkan var busenkel, den är ju till för att känna på hur det är att tappa kontrollen av fordonet vilket man gör. ☺️ Teorin pluggade jag på via nätet, min körskola hade ett internetbaserat program som jag kunde sitta och nöta flera gånger per dag där man kunde göra testprov osv. Det påminde mycket om hur teoriprovet sen såg ut och jag tycker det gick enkelt, fick inte full poäng men ändå med marginal till godkänt. Uppkörningen gick bra, där är det ju mest nerverna som spökar. Framförallt innan uppkörningen var jag som ett vrak men sen under själva körningen gick det bra och jag var lugn. De på din körskola kommer att se när du är redo för uppkörning, lita på deras omdöme sen när du väl är där :) Sen försökte jag ställa in mig på att behöva köra upp fler än en gång, flera av mina vänner har behövt det och tänker att det är väldigt normalt. Nu klarade jag det turligt nog på första försöket, hade en supertrevlig person som jag körde upp för :) Det kommer gå bra för dig också!

  Kram

  • Stina Hägglund

   1 juni, 2017 kl. 20:37

   Tack snälla Josefine för peppen! Jag ska också försöka ställa mig in på att få köra upp fler gånger. Jag blir så lätt besviken när saker inte går vägen och därför är det nog lika bra att vara förberedd. Kram till dig ❤

 • Mimmi

  1 juni, 2017 kl. 19:57

  Åh, Elles turban?!!! ? Vart hittar jag den?? Lycka till med körkortet! ?

  • Stina Hägglund

   1 juni, 2017 kl. 20:34

   Visst är den underbar! Jag köpte den i förrgår på Lindex!! Skynda fynda :) Bör dock tillägga att det inte är en riktig turban utan mer som ett hårband i turbanstuk, men sjukt fint ändå!

 • Erika

  2 juni, 2017 kl. 21:38

  Det kommer gå superbra!! Tyckte teorin var relativt lätt, hade gjort många spel med frågor på internet. Vill även minnas jag köpte något spel från Bonnier till datorn som var grymt. Uppkörningen kuggade jag 3ggr-för nervös. Andas, tro på dig själv. Halkbanan är jätterolig även om man känner sig osäker bakom ratten! Där är det ingen press :) lycka till, du är en kämpe utan dess like. Kram!

 • Karin

  6 juni, 2017 kl. 23:39

  Lycka till! Du kommer säkert älska att ha körkort! Jag var mest nervös inför körprovet så tog en betablockerare ?