/ 5 kommentarer

Årsresumé 2017, del 1

JANUARI

IMG_2936I januari skrev vi på papperna till vårt alldeles egna hus. Vi hade hyrt vår stora västerbottensgård i Sörfors strax utanför Umeå i två och ett halvt år och trivts väldigt bra. Men vi kastade oss ut och vågade chansa på att flytta till en helt ny by och en helt ny vardag. Som tur är visade det sig vara det bästa beslutet under hela året. Vi trivs så galet bra här!IMG_4169-2Jag körde lite 90-talslook med en choker och rödbruna läppar.VVRY4768Jag klarade en sedan länge fruktad tröskeltenta (fysiologi- och anatomitentan) och blev bjuden på lyxig femrätters av en av mina närmsta, Mirielle, för att fira. Att jag klarade denna tentan är ett under då det var en väldigt jobbig tid i livet. Jag hade dessutom bara en vecka på mig att plugga in denna enorma kurs… men jag gjorde det!

FEBRUARI

665A8909-2I februari blev jag så här tjusig i håret hos min frisör Elin på Attityd Exclusives. Älskar den mörka botten och de dassiga längderna!665A9086-2Vi fixade en överraskningsfest åt världens bästa Olli (Olivia) som fyllde 20 år.
665A9488-2Elle fyllde fem år och ville ha Trolls-disco. Vi gick all in på temat skulle en kunna säga… Det är ju så otroligt roligt och lekfullt att göra effektfulla kalas. Jag brukar satsa på dekoren och känslan mer än på det som bjuds. Barn tycker ändå mest om köpeskakor och marängsviss. Min galna konstnär till syster, som har en dotter i samma ålder som Elle, brukar dessutom tycka att det är kul att hjälpa till och har väldigt många bra idéer. I år är det Star Wars-kalas som gäller. Kommer bli fett!

MARS

343I Mars blev jag ännu mer mörklila i håret och flirtade på så vis med grunge-looken vilket jag gärna matchade med mörka läppar och 90-talsjeans.IMG_3866Jag åkte och på föreläsningsjobb i Stockholm. Jag lägger ner hela min själ i mina föreläsningar och jag ÄLSKAR det. Därför är det så kul att det alltid bemöts med sådan glädje och uppskattning.665A0103-2Jag gick in i ett skov i min sjukdom och orkade inte ta hand om något annat än min familj och mina växter. Jag kunde inte ta hand om min kropp. Den gick sin egna väg oavsett vad jag gjorde och då är det fint att vårda det som vårdas kan. Växter till exempel. Att få ett ordentligt skov för första gången i tunntarmen var ett riktigt bakslag och var oerhört tungt att acceptera.

APRIL

IMG_4176I april flydde jag och Elle vardagen till vårt älskade lantställe i Blekinge skärgård. Jag fick vila och läka i ande kropp och själ samtidigt som Elle fick påta i trädgården hela dagarna med hennes mormor och morfar.IMG_4308Här älskar jag att sitta och bara titta ut på allt det vackra i skärgården. Från denna bryggan har jag dykt så många gånger. Plockat många snäckor och fångat upp många sjökalvar. Jag har smitit hit på varma sommarkvällar och smsat med mina olika sommarflirtar. Så mycket minnen.185När jag kom hem fick jag Bubbelgumshår! ÄLSKAR denna färgen. Elin är sannerligen ett proffs!IMG_4688Elle fick träffa senaste tillskottet till familjen, hennes kusin Ebba. Så rund, mysig och alltid glad <3

MAJ

IMG_9342-768x859I maj hade jag mage att blotta mig i baddräkt på bloggen. Det fångade VK upp och gjorde ett stort reportage om vilket såklart var väldigt roligt. Älskar baddräkten som ska få följa med mig till Kap Verde om två vekor!93fdee89-4d17-4fcb-bd63-6b906018df27Läkarna upptäckte en knytnävsstor cysta i min mage och dagarna kantades av så mycket smärta i magen. Det var oerhört många jobbiga turer med det där. Ett tag trodde dem att det var något knytnävsstort föremål i anslutning till tarmarna… som tur är visade det sig vara en äggstockscysta som senare sprack (aj?) och därmed försvann.259a7ebc-be54-4c49-a2b6-32ccc7d2127aJag och Emil var med i ett poddavsnitt för prata mage-podden. Det blev deras mest lyssnade och finns fortfarande att lyssna på här för den intresserade. Nu under våren ska vi äntligen starta upp vår egna podd vilket känns sjukt spännande!IMG_9555-2-768x512Jag firade min Idas födelsedag tillsammans med de närmsta. Jag är så fruktansvärt glad för denna kvinnan. Vår vänskap är sannerligen en på miljonen. Så kravlös, enkel, fri från drama och missförstånd och en av få som jag kan berätta precis allt för. Älskar dig!

JUNI

IMG_5127-2I juni fick jag en kopprig botten tillsammans med rosa längder hos Elin. Jag var verkligen så fin i håret här!1ce46ca6-ce3e-4ce3-b16c-47d7279d2cc1Emil jobbade mycket i huset och därför hängde jag och Bellan ihop själva en hel del på dagarna. Det blev många glassar i solen. Älskar att vara med henne <3
IMG_9961-2Firade midsommar med vårt härliga gäng. Älskar midsommarafton här i norr då det är ljust hela natten och det känns som att dagen aldrig tar slut. En ganska tydlig kontrast från vintern i norr då det känns som att dagen knappt hinner börja… IMG_9864Elle sportade kavaj och slips och kände sig flawless. Med all rätt <3

Stay tuned för del 2 :)

5 kommentarer

Kommentera

 • Ellen Lindberg

  2 januari, 2018 kl. 12:31

  wow, du var verkligen med om mycket under första halvan av året! kämpe. kanonfin i håret har du varit, halvåret igenom!

 • ellenlundis

  2 januari, 2018 kl. 13:25

  Va mycket skoj du har varit med om :)

 • Ida

  3 januari, 2018 kl. 17:21

  Det lyser en livsglädje och pepp igenom det melankoliska. Du ger sann, verklighetstrogen inspiration och genuin-het liksom. Tack! <3