/ 3 kommentarer

Årsresumé 2017, del 2

JULI

IMG_5604I Juli skedde äntligen flytten. Fy vad det är jobbigt med allt praktiskt kring flytt. Jag var dessutom vansinnigt sjuk i halsfluss, men som tur är fångade mina vänner upp det och hjälpte till med flyttstädningen. Men när alla saker var samlade i ett hus istället för utspritt i två, då kunde vi äntligen slappna av och börja rota oss i vår nya tillvaro. Alla soliga dagar hängde vi här vid vårt badställe med resten av byns alla barnfamiljer. Alla i byn var så välkomnande och hade koll på att vi var nyinflyttade.IMG_0448-2Sedan var det dags för semester och vi åkte ner till stugan i Blekinge skärgård såklart. I år köpte vi dessutom en båt och började sakta men säkert lära känna de små öarna runt omkring. Otroligt mysigt. Vi var där nere i två veckor innan vi bilade hemåt igen.IMG_5774På vägen upp stannade vi dock till i Stockholm och hos Wärnbergs några dagar. Höjdpunkten var definitivt första kvällen på gröna lund. Det var varmt i luften och barnen sprang runt och fick vara där till sent på kvällen. Lycka!IMG_5875Samma stund som vi kom hem åkte vi och hämtade Elles efterlängtade kattunge Svante. Vi har inte ångrat en dag att vi skaffade katt. Det är så mysigt och kräver så lite, men det bästa är att Elle älskar det.

AUGUSTI

IMG_5984Augusti bestod av mycket kattungegos såklart. Lille Svante är van vid klumpiga små barnhänder och är otroligt snäll och försiktig.665A0209-3Vi fick ett längre besök av våra nyfunna men ack så omtyckta vänner herr och herr Mikkelsen. Vi hade några mysiga dagar med spelkväll, sen frukost i trädgården och en loppisrunda som avslutades med glass hos glassbonden. Finaste killarna <3IMG_6213Jag åkte på ett jätteroligt jobb nere i Göteborg där jag föreläste och sedan var med och spelade in en film till en webbutbildning om bemötande av stomipatienter för sjukvårdspersonal. Ett riktigt roligt jobb som klingar helt med det jag vill göra mer av.IMG_6332Men det mäktigaste med hela detta året var att jag i slutet av augusti tog körkort! Vilken revansch! Jag gick en intensivkurs under sommaren och  tillslut hade jag det äntligen i min hand. Jag ryser fortfarande av välbehag när jag slås av tanken att jag faktiskt har körkort. Det är en sådan befrielse och en nödvändighet för att få ihop vår vardag här ute på landet.

SEPTEMBER

IMG_6231I september hämtade vi nästa lilla kille, Sture. Gosigare och mer social katt finns inte. Han ska helst ligga på ens bröstkorg framför ansiktet och riktigt gosa in sig i halsgropen. Elle är hans favorit och han sitter utanför hennes dörr och väntar när hon nattas. När jag sedan öppnar dörren för att gå ner smiter han in snabbt som ögat för att hoppa upp till henne och lägga sig på hennes huvud… haha, konstiga katt.IMG_6327Hade ett fint dygn tillsammans med min andra favoritperson, Elina. Vi är sådana vänner som aldrig ser på tv tillsammans då vi alltid har så mycket att prata om. Vi bara pratar och pratar tills vi inte kan hålla ögonen öppna längre. Och när vi vaknar på morgonen efter fortsätter vi bara där vi slutade kvällen innan. Älskar dig så obeskrivligt mycket Elina!IMG_6320I september hade Emil även en vegansk månad för att prova och se om det hjälpte hans hälsa. Eftersom att jag gillar att baka och laga mat ledde det till att jag provade många olika recept. Denna oreo-drömmen var ett av dem!
665A0657-2Jag gjorde nog den största make over’n hittills genom att färga håret brunt, klippa av en rejäl bit på längderna och skaffa lugg. Det var sååå ovant i början men efter ett tag kändes det helt naturligt. Det har verkligen varit kul att prova något HELT nytt.

OKTOBER

665A0840I oktober kände jag att det var dags att flasha påsen igen då det var länge sedan sist.  Ni hejar aldrig så mycket på mig som då. Det säger en hel del om vilka fina läsare jag har! Kärlek till er <3IMG_6772Sedan var det dags för ytterligare en föreläsning och denna gången var det en öppen sådan som jag bjöd in till och kyrkan anordnade det hela i brunchformat. Jag fick träffa flera av er och det var i princip fullsatt, så kul!IMG_6888Direkt efter min föreläsning bytte jag om på toaletten till myskläder då det var dags att hoppa in i bilen och åka 110 mil i bil för att komma ner till Blekinge igen och ha höstlov tillsammans med mina föräldrar. De första dagarna njöt Elle lite extra av egentid med mamma och små utflykter i skogen.

NOVEMBER

IMG_7018Vi  var kvar i stugan i nästan två veckor och gick in i november och firandet av Halloween. Elle och jag pysslade ihop läskigt fika till mormor och morfar och hon var så stolt över det vi åstadkom. Jag hade bara gjort som första bästa googling föreslog på halloweenfika så det var ju väldigt enkelt och opretentiöst.
IMG_7105Lite senare åkte jag och Emil på en mycket välbehövd weekend i Stockholm. I vardagen är det lätt hänt att en glömmer bort varandra och för oss är det superviktigt att komma iväg. Det bästa mer oss är att om vi har en torr period i vår relation där allt känns vardagstråkigt så vet jag att om jag bara får några dagar med min man på tu man hand så hittar vi tillbaka till pirret och självklarheten i varandra. Vi måste dejta oftare och åka iväg på små miniresor. Det är ett löfte inför 2018!
IMG_7095Kolla vad fin han är, min storm. Han har alltid haft stil. Han följer inga modekonton eller läser bloggar, han bara har det i sig.665A0941-2Elin gjorde sin grej igen och lyckades färga mitt hår i en brun nyans som drar åt lila/rosa-hållet. Superfint!

DECEMBER

IMG_7276I december månad började vi komma mer och mer ordning i vårt hem. Jag beställde gardiner och satte upp en skena i taket och gömde vårt garderobssystem där bakom. Det blev så mysigt och ombonat. Elle har även en hemlig ingång till sin lilla sovkammare bakom draperiet. Jag satsade också på att fynda fina sängkläder i linne på rean. Nu känns allt fluffigt och krispigt på samma gång. Längtar tills vi fixar golvet och väggarna här inne. Tapeten är underbar men tyvärr oerhört sliten. Dock är den välbevarad i Elles lilla vrå så där får den stanna!
IMG_7360Men den största förändringen var definitivt att vi blev i stort sätt färdiga med Elles lekrum på nedervåningen. Temat är cirkus och därför valde jag denna klassiska tapet från Ferm Living. Ihop med det nya golvet och de nya listerna blev det SÅ fint. Ska visa er mer bilder framöver!IMG_7484Sedan kom julen. Trots att vårt hus är ett riktigt renoveringsobjekt blev det väldigt mysigt på sina ställen. Vardagsrummet är faktiskt väldigt fint och ni ser ju vilken fin gran vi lyckades haffa. Jag vet att många av er är nyfikna på vårt hus och jag utlovar mer bilder inom kort. Både på det fina och det ofärdiga :)IMG_7502Själva julafton spenderade vi hos Emils familj inåt landet och det var som vanligt extremt mysigt då min svärmor gillar att göra det lilla extra för oss alla. Titta på min lilla familj. Jag älskar oss!

Det här året har inte varit det bästa i mitt liv. Med det sagt menar jag inte att det innehållit fina saker för det har det verkligen. Ni har ju läst om flera saker här. Min önskan är dock att 2018 ska få vara mer stabilt, hälsosamt, läkande och innehålla mer vila för både ande, kropp och själ. För alla tre i min lilla familj. Jag vill tacka min Gud för alla fina stunder och för att han inte vikt en tum i det jobbigaste mörka och jag vill tacka alla fantastiska människor som funnits mig nära och som ständigt hjälper mig framåt.

Och tack till er som alltid är så kärleksfulla och varma med mig. Ni förgyller verkligen min vardag och för det vill jag verkligen tacka er!

3 kommentarer

Kommentera

 • Ellen Lindberg

  3 januari, 2018 kl. 21:25

  hoppas att 2018 blir prick vad du önskar <3

 • Anna

  14 januari, 2018 kl. 09:48

  Hej! Så glad att jag hittat din blogg och instagram! Sån inspiration och glädjespridare du är. Du skriver om en webförekäsning hur vårdpersonal ska bemöta stomiopererade. Har du länken till den? Jag jobbar på en kirurgavdelning med just stomipatienter. Vi tycker ju att vi vet och kan allt men vi missar ofta erat/patientens perspektiv. Vilket ju kanske är det allra viktigaste
  Anna