/ 2 kommentarer

Årsresumé 2015, del 1

2015 börjar närma sig sitt slut och i två år i rad har jag sammanfattat året som gått med bilder och lite text. Detta året har varit väldigt intensivt för mig på många sätt, men också väldigt händelserikt och utvecklande. Vi kör igång och börjar med årets första månad:

JANUARI

Blombud2Mitt nya år började med en rejäl käftsmäll. Jag som alltid bara varit sjuk i min tjocktarm, och därför levt som i stort sätt frisk ända sedan den dagen jag opererade bort den, fick reda på att min kroniska sjukdom spritt sig till tunntarmen. Beskedet var väldigt känsloladdat och chockartat. Här kan ni läsa mer ingående om det. Ni var i alla fall fantastiska och skickade både brev, presenter, blombud och mail. Alltid tacksam för er <3Stina, sjuksköterskelinjen2Livet fortsatte, precis som jag fått lära mig den hårda vägen att det alltid måste göra. Någon vecka efter det tunga beskedet om min sjukdom började jag sjuksköterskelinjen. Jag var så otroligt lättad över att ha kommit i mål efter de senaste årens slit på komvux för att få gymnasiekompetens. Jag trivs väldigt bra med mitt blivande yrke och längtar tills jag är i form igen för att fortsätta min utbildning.

FEBRUARI

IMG_0128Jag blev kontaktad av Malou Von Sivers redaktör på programed ”Efter tio” och i februari var jag med i en livesänd intervju som blev väldigt uppmärksammad och som jag är väldigt stolt över. Jag fick nå ut till många och fick vara med och inspirera med min historia. En riktig förmån! Här kan ni titta på klippet.IMG_3408 copyMin käre vän David Wärnberg fotade mig direkt efter inslaget hos Malou och tog några fantastiska bilder som jag är väldigt förtjust i. Det är även han som designat hela min blogg, grymt duktig är han!DSCF05361Vad jag inte visste var att David och hans fru Johanna hade ordnat en insamling bland våra vänner då de ville uppmuntra oss efter vårt tunga besked om min sjukdom. Dagen då jag trodde att jag skulle flyga hem från Stockholm efter inspelningen flög de ner Emil och tog oss till Paris… Våra vänner är helt sjuka!! Vi blev så overkligt glada och känner oss så välsignade med dessa underbara människor omkring oss. Tack igen till alla ni som var inblandade!  Den resan helade så mycket i oss då vi fick glömma allt jobbigt och bara vara som nykära tonåringar igen.IMG_0132Min fina Johanna och jag som gör Paris gator osäkra <3

MARS

Fråga doktorn3Sedan kom mars och ett nytt TV-reportage sändes. Ett team från Fråga Doktorn på SVT hade följt mig under två dagar och gjorde ett väldigt gripande och personligt reportage om mig och min historia. Efteråt fick jag chatta med tittarna och det strömmade in frågor vilket verkligen visar på vilket stort behov det finns att prata om sådana här grejer. Reportaget finns tyvärr inte att se på webben längre.212Mars bestod mest av plugg då jag hade flera tentor och inlämningar som skulle göras. Jag gick mest klädd så här om dagarna och kämpade med att få ihop livet. Efter TV-reportagen började min blogg ta mer tid då jag fick mycket mer mail, kommentarer och samarbetsförslag från olika företag. En kan nog med lätthet säga att jag var väldigt splittrad i och med allt som hände runt omkring mig.

AdoptionMen det största med mars var nog att jag delade med mig till er att vi skulle bli fyra och få adoptera ett barn från Sydafrika. Responsen från er var så fin och det kändes precis som att vi plussat på stickan. Här kan ni läsa det inlägget. Det återstår ju dock många år av väntan innan allt blir verklighet, men vi vet i alla fall vart vi är på väg!

APRIL

Elle & Maj, skoter3I april tog vi den sista skoterturen i Emils Hemby och kramade ur det sista av vintern. Stina & Elle2Vi firade påsk och mina dagar bestod mycket av att räkna ner. Min läkare ringde upp mig efter att ha undersökt min ändtarm som satt kvar efter att de tagit bort tjocktarmen till ingen nytta. Den var tvungen att opereras bort, och det snabbt. Cancerrisken var för hög och de var stressade över att få det gjort. Jag fick två veckor på mig att mentalt bli redo, sedan var det dags.

IMG_4844Operationen ägde rum i Skellefteå och hela upplevelsen runt den blev mer traumatisk och jobbig än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Tiden som följde efter operationen tärde enormt mycket på mitt hjärta och det är en stor anledning till att jag är sjukskriven idag. Här finns det ett inlägg som förklarar den resan mer ingående. Dock var även den fysiska återhämtningen tung och svår.

MAJ

IMG_4875I maj fick jag äntligen komma hem. Jag kunde inte gå i trappor så Emil hade bäddat ut bäddsoffan på nedrevåningen och där hängde vi hela familjen hela dagarna. Vi åt middag, kollade på film, lekte och gjorde allt där. Vi var så lättade och glada över att vara tillsammans igen <3Stina & StjärnaNågra veckor efter min hemkomst var vi hästvakter åt våra hyresvärdar och grannars hästar. Det var som rehabilitering för mig att få borra in mig i deras varma päls och känna deras lugn. Jag började även med en ny immunnedsättande medicin  för min sjuka tunntarm som jag tyvärr fick en allergisk reaktion mot efter en vecka. Ni var en hel trupp på instagram som hjälpte mig lista ut vad som var fel och fick mig att åka in till akuten. Tur att jag har er! Jag fortsatte dock med medicinen i hopp om att det var en engångsföreteelse.IMG_4948I övrigt bestod maj månad mest av återhämtning. Jag var hemma, plöjde serier och käkade en massa rån med smör som jag doppade i te vilket var det enda jag fick i mig på några veckor.

JUNI

DSCF1484 kopiaJuni inleddes med pompa och ståt då jag och Emil firade vårt sjunde år som gifta. Vi åt en supergod trerätters på köksbaren här i Umeå. När jag tittar på denna bilden tänker jag främst på mitt fina äktenskap men också på mitt hår… shit, var det sådär långt?!Stina, allergisk reaktion mot remicade3_edited-1Tyvärr fick jag abrupt sluta med min immunnedsättande medicin då jag vid en infusion av den inte kunde andas. Det var en väldigt obehaglig upplevelse men framförallt blev det en stor besvikelse över att medicinen inte fungerade. Remicade, som medicinen hette, är en av Sveriges dyraste mediciner och kallas ofta för en ”mirakelmedicin” och mitt hopp var därför stort, men det grusades tyvärr och jag blev återigen tvungen att ta nya tag.Foto, Malin EkelyckSom tur var vankades det semester. Jag, Emil och Elle bilade i södra Sverige och träffade många älskade vänner som vi sällan får se. Vi tankade massor med kärlek och upplevelser och var väldigt lättade över att Elle visade sig älska att åka långt i bil. Vår lilla semester på två veckor var väldigt fin och ett härligt avbrott från allt som varit.DSCF1639-0-1800x1391Jag åkte även förbi Örebro och hade ett seminarium där jag blev intervjuad om min livsresa. Det var väldigt fint att få se människors ansikten istället för att skriva ett inlägg på bloggen eller prata med en kamera. Flera av er var där också och det var ju extra kul att få krama om er när ni kom fram efteråt <3

Ni får hålla utkik  så kommer del 2 av min årsresumé inom kort :)

KRAM på er!

2 kommentarer

  • ellenlundis

    26 december, 2015 kl. 12:31

    Spännande att läsa hur ditt år har varit! <3 Kram på dej!

  • Hanna

    26 december, 2015 kl. 17:14

    Vilket år du haft! Kram till dig.