/ 4 kommentarer

Årsresumé 2013, del 1

Jag har aldrig gjort någon årsresumé men tänkte att det skulle vara kul att göra det i år då mitt liv har förändrats så radikalt år 2013 i och med min operation. Jag börjar med januari-juli.

Januari

IMG_5662I början av januari började jag gilla att blanda sportigt med chict. Jag var inne på mina sista veckor som sjukskriven efter operationen i september -12. Nervositeten över hur jag skulle klara av att vara mammaledig på heltid började växa när Emil började plugga till civilekonom. Här sov jag fortfarande till 11 varje morgon och behövde gå och sova två timmar mitt på dagen för att orka med. Vi bodde fortfarande hos mina föräldrar efter den chockartade flytten från Stockholm i och med den akuta operationen, men nu väntade vi på tillgång till vår nya trea i Umeå.IMG_5425Vi njöt av den norrländska vintern i Umeås största pulkabacke med min brorson Matteus.IMG_5713Jag fick åka ambulans till sjukhuset för akuta buksmärtor. Smärtan släppte 30 timmar senare efter en överdos av morfin och andningsstöd… Förutom min operation var detta mitt livs mest traumatiska upplevelse.IMG_5782Jag piggnade på mig efter några dagar hemma och fick äntligen börja min mammaledighet. Även om jag var orolig för att inte klara det så var det en fantastisk känsla att få ta tillbaka något som tagits ifrån mig. HA HA chrons, där fick du!

Februari

IMG_6203Det visade sig gå bra att vara mammaledig så jag sökte extrajobb på Carlings och fick det. Med andra ord tog jag ännu ett steg mot ett normalt och friskt liv.IMG_6242Vi fick magsjuka igen hela familjen, sist var i december -12. Elle var först ut och trots min känslighet mot magsjuka så var det självklart för mig att vara henne nära, nära. Jag hade sådan tur som hade min mamma hos mig när det var min tur att bli sjuk. Hon tog hand om mig som bara en mamma kan <3IMG_6285Ni som läst min blogg ett tag vet vad följden av magsjuka är för mig. In på sjukan för att få några påsar dropp.IMG_6765 kopiaVi fick tillgång till vår nya lägenhet. Jag var hemma och tog hand om Elle medan Emil var i lägenheten och gjorde i ordning dag som natt med hjälp av vänner och familj.IMG_6303Elle fyllde 1 år och hennes tårtbakande moster ”slängde ihop” världens sötaste lilla tårta av saker hon hade kvar i sitt tårtkök.

Mars

IMG_7070Vi firade påsk med världens sötaste lilla påskkärring <3 På denna bilden tycker jag att man tydligt ser att hon fått mina ögon och Emils mun.IMG_6989Vår bestämda tjejs starka vilja visade sig mer och mer… älskar denna bilden!IMG_6674Vi tog krispiga vinterpromenader ihop. Jag fick mer kraft för var dag som gick.IMG_6723En favoritoutfit från mars. Enkel men ändå med attityd :)

April

IMG_7195Att vara hemma med Elle var en fröjd och jag var så lycklig över att jag klarade av det, alldeles själv!

IMG_7389Tidningen Spiras duktiga fotograf Malin Grönborg kom och fotade mig för ett reportage som skulle komma ut i maj.IMG_7402Och vi blev magsjuka igen… Någonstans här började jag bli tokig och utvecklade en stark fobi mot magsjuka. Med tanke på att jag blir så otroligt uttorkad och sjuk i över en vecka efteråt kändes det så jobbigt att sjukdomen återkom månad efter månad. Nu har jag fått lugnande piller utskrivna för att ta när min oro slår mig som ett slag i ansiktet, vilket kan komma precis när som helst. Powerkvinna? Inte när det gäller magsjuka!IMG_7446Som tur är hann jag få både dropp och repa mig så jag kunde fullfölja ett uppdrag jag fått under valborg. Jag åkte till en by utanför Övik tillsammans med min Ida. Där fick jag från scen berätta om min historia på ett valborgsfirande för ungdomar. Det är så givande att få vara öppen med sitt liv till hjälp för andra. Om jag bara får inspirera en så är det nog!

Maj

MG_Stina_130424_7175 kopiaTidningen Spira kom ut i Umeås brevlådor. Reportaget var så otroligt fint skrivet och bilderna var fantastiska. Fick så fin respons från alla möjliga håll och återigen gjorde det mig varm i hjärtat över att få vara med och inspirera andra.
DSCF3472Sommaren kom tidigt i år och redan i maj började vi med mysiga cykelutflykter. Detta ligger två minuters cykelväg från vår lägenhet. Vi bor på ett sådant fint ställe som är nära stan och nära landet. Det bästa av två världar.IMG_1950Vi blev stammisar på vårt bageri som ligger några hus bort. Det är även Umeås utan tvekan bästa. Lite farligt att bo så nära ;)IMG_7908Vår lägenhet började mer och mer se ut som vi ville ha den.

Juni

DSCF3555Vi firade midsommar med våra fina grannar på deras torp utanför stan. Det blir alltid mycket skratt och god mat när man är tillsammans med dem <3Elle,-balkongen5Elle var allmänt gullig och cool i sin favoritkeps och hängselshorts.IMG_7932Jag och Emil firade 5 år som gifta. Emil kom in med en BRAKfrukost på sängen med allt som jag älskar. Notera den lilla skålen med nutella och de skalade grönsakerna på mackorna, det är kärlek det :)IMG_8072Min dotter och jag <3

Juli

IMG_8479Elle och jag flög själva ner till min familjs stuga i Blekinge. Ett underbart litet äventyr mellan mor och dotter. Elle fick både sin mamma, mormor och morfars fulla uppmärksamhet. Sedan kom även Elles farmor, farfar och faster förbi några dagar. Då ni, då var det fest. Pappa Emil var hemma och jobbade.IMG_8777Vi åt glass och Elle var som ni ser helnöjd med livet <3IMG_8402Elle badade i havet med sin mormor och morfar.DSCF3778Vi anordnade en liten klassträff. Tyvärr kunde inte alla komma men vi som kom hade det otroligt roligt ihop. Det var som om vi aldrig tagit studenten. Detta gör vi snart om och då med de öviga 7 (ja, vi var en liten och tajt klass)

Nu var det slut på del 1, del två kommer upp i veckan tror jag, året är ju inte slut än menar jag ;)

4 kommentarer

 • Ankan

  23 december, 2013 kl. 00:40

  Åh så roligt att läsa! Jag väntar på del 2.
  Jag har förövrigt tänkt att jag som ska skriva ett brev om det viktiga som hänt 2013 för att sedan skriva ett nytt 2014 osv.. Roligt att kunna blicka tillbaka på sitt liv på olika sätt när man blir äldre.
  Kram! Snart ses vi! (sitter på bussen upp)

  • Stina Hägglund

   23 december, 2013 kl. 06:55

   Det låter ju som en jättebra idé! Jag har ju bloggen att titta tillbaka i och det är så roligt! LÄNGTAR efter dig!!!

 • ensammatankar

  23 december, 2013 kl. 13:08

  Åh, Umeå ser så fantastiskt ut genom din blogg! Du är så fin du <3

 • Julaftons outfit | StinaStil

  25 december, 2015 kl. 14:50

  […] är det dags för första delen av min årsresumé! Här har ni resumén för 2013 och […]